Rallimuseo

Suomalaiset ovat tunnetusti rallikansaa: meillä on enemmän rallin maailmanmestareita kuin missään muualla maailmassa ja runsaasti perinteikkäitä ja arvostettuja kilpailuja. Suomalainen rallikansa sai oman museonsa auto- ja tieliikennemuseo Mobilian yhteyteen Kangasalle 17.6.2016. Jo olemassa oleva Rally Hall of Fame siirtyi Rallimuseon osaksi.

Rallimuseon ystävät ry

Rallimuseon ystävät ry aloitti toimintansa vuoden 2020 alusta.
Lue lisää yhdistyksestä ja liity mukaan!

Näyttelyssä rallin historiaa ja vauhdin hurmaa

Rallimuseo pitää sisällään laajan katsauksen ralliautoilun historiaan. Uudistetussa näyttelyssä pääsee tutustumaan Flying Finnseihin, ikonisiin ralliautoihin sekä Jyväskylän MM-rallin lähes 70-vuotiseen historiaan ja siihen liittyviin värikkäisiin vaiheisiin. Kansainvälinen Rally Hall of Fame on sanut arvoisensa puitteet Rallimuseosta. Hall of Fame on omistettu uransa päättäneille mestarikuskeille ja muille rallin vaikuttajille. Lapset ja lapsenmieliset viihtyvät varmasti Rallimuseossa, jossa voi testata omia ajotaitojaan kahden pelattavalla Sega Rally -pelillä.

 

Rallimuseon suojelijana Simo Lampinen

Rallin nelinkertainen Suomen mestari Simo Lampinen toivottaa kaikki rallin ystävät tervetulleiksi Rallimuseoon. Simo Lampinen on tehnyt pitkän uran ralliautoilun parissa niin kuskina kuin järjestötehtävissä. Rallimuseon suojelijana Lampinen edustaa Rallimuseota meillä ja maailmalla.

Ajankohtaisimmat tiedot Rallimuseosta saat seuraamalla Rallimuseon Facebook-sivua

 

Share