Koululaisille

Luokkaretkelle Mobiliaan!

Auto- ja tieliikennealan valtakunnallinen erikoismuseo Mobilia kutsuu alakoululaiset kevätretkelle Kangasalle! Mobiliassa on paljon nähtävää ja luokkaretken voi koota alla olevista toiminnallisista osuuksista mieleiseksi omalle luokalle. Parhaiten luokkaretkiohjelmamme sopii alakoulun alimmille luokka-asteille sekä eskareille.

Teitä rakentamassa

Mobilian tämän vuoden Koneita ja ihmisiä -näyttelyssä tutustutaan siihen, millaisilla työvälineillä teitä on rakennettu ja pidetty kunnossa eri aikoina. Millaisia tiekoneita tarvittiin, kun autot tulivat? Siirtotyömaaparakissa mietitään, millaista on ollut lähteä kauas kotoa tietöihin ja asua monen vieraan ihmisen kanssa samassa parakissa. Miltä tietyöt tuntuivat talvella, kun käytössä oli ainoastaan lapio? Mikä on ollut koneiden merkitys teiden rakentumiselle – ja miksi kanava- ja siltatyömailla on tarvittu sukeltajia?

Opastuksen pääteeksi ratkotaan hauskaa kuvasuunnistukseen perustuvaa salapoliisitehtävää.

Koneita ja ihmisiä -näyttely 30 €/ryhmä (max. 25 hlö), kesto 60 min. Saatavilla 16.4.–19.12.2021.

Rallimuseo

Rallimuseossa nähdään miten ralliautot ovat muuttuneet vuosien saatossa: pienistä Mineistä on päädytty muskelimaisten B-ryhmäläisten kautta nykyralliautoihin. Opastuksen päätteeksi ratkotaan hauskaa kuvasuunnistukseen perustuvaa salapoliisitehtävää.

Rallimuseo 30 €/ryhmä (max. 25 hlö), kesto 60 min.

Riemua liikennepuistossa

Liikennekäyttäytymisen perusteita harjoitellaan Rahtarit-liikennepuistossa polkuautoillen. Mobilian polkuautot ovat 4–12-vuotiaille. Mukavimmin ajo sujuu pituudeltaan alle 140 cm olevilta lapsilta. Jokainen koululainen saa oman ajokortin kotiin vietäväksi.

Liikennepuisto 25 €/ryhmä (max. 25 hlö) + 2 €/koululainen, kesto 60 min.

Askartelupaja

Kädentaitoja pääsee harjoittamaan ohjatusti askartelupajoissamme. Askarteluvaihtoehtoina ovat pyykkipoika- tai paperirulla-auto. Pyykkipoika-auto väritetään oman maun mukaan ja sille tehdään pyörät napeista. Paperirulla-auto askarrellaan tyhjästä wc-paperirullasta ja värjätään oman mielen mukaiseksi. Ryhmälle valitaan toinen vaihtoehdoista.

Askartelupaja 30 €/ryhmä (max. 25 hlö) + 2 €/koululainen, kesto 30–60 min.

Luontopolku Keisarinharjuun tai liikuntahetki leikkipuistossa

Lähiympäristö kutsuu luontopolulle Keisarinharjun näköalatasanteelle. Matkalla ratkotaan luontoaiheisia kysymyksiä. Mobilian pihamaalla on mukava leikkipuisto, jonka keinuissa ja kiipeilytelineessä lapset viihtyvät. Myös uimarannan nurmikkoalue on käytössä liikuntatuokioita varten.

Luontopolku ilmainen, kesto 60 min.

Ostoshetki museomyymälässä

Museomyymälä on hyvä paikka matematiikan käytännönharjoituksille!

Eväät tai ravintolaan herkuttelemaan!

Ruokailu onnistuu joko omin retkieväin terassilla tai varaamalla ryhmäruokailun. Meillä opit, miten ravintolassa toimitaan!

Ruokailuvaihtoehdot

1. Hyvää kahvilan noutopöydästä 

  • Juustoinen lihamakaronilaatikko, porkkana-ananasraaste 6,70 €/hlö

  • Lihapyörykät (5 kpl), perunasose, vihersalaatti, kurkkusuikale 7,70 €/hlö

2. Näin toimitaan ravintolassa

Ryhmää varten katetaan pöydät Mobilian ravintolaan, jossa opitaan, mitä ravintolaetikettiin kuuluu. Sitten päästään harjoittelemaan ja herkuttelemaan: pöytään tarjoillaan possun lehtipihvi ja ranskalaiset kera salaatin 11 €/hlö.

 

Kaikkiin aterioihin kuuluu lisäksi leipä, levite, mehu/jäävesi sekä jäätelöpuikko.

Ruokailuiden minimiryhmäkoko 15 hlö.

 

Yhteydenotot

Elina Toukola
puh. 044 033 9823
elina.toukola [at] mobilia.fi

Share