Koululaisille

Luokkaretkelle Mobiliaan!

Auto- ja tieliikennealan valtakunnallinen erikoismuseo Mobilia kutsuu alakoululaiset kevätretkelle Kangasalle! Mobiliassa on paljon nähtävää ja luokkaretken voi koota alla olevista toiminnallisista osuuksista mieleiseksi omalle luokalle. Parhaiten luokkaretkiohjelmamme sopii alakoulun alimmille luokka-asteille sekä eskareille.

Muista aina liikenteessä

Mobilian näyttelyssä perehdytään tänä vuonna 70-lukuun, jolloin liikenneturvallisuusasioihin alettiin kiinnittää huomiota. Miksi on vaarallista, jos autossa matkustaa ilman turvavöitä? Miksi kypärän käyttö on tärkeää? Mitä, jos ei olisi nopeusrajoituksia? Miksi on hyvä, että kävelijöillä ja pyöräilijöillä on omat kulkuväylänsä? Missä täytyy kävellä, jos ei ole kevyenliikenteen väylää? Miksi heijastin on tärkeä pimeällä? Opastuksen pääteeksi ratkotaan hauskaa kuvasuunnistukseen perustuvaa salapoliisitehtävää.

Leveillä lahkeilla -näyttely 30 €/ryhmä (max. 25 hlö), kesto 60 min.

Rallimuseo

Rallimuseossa nähdään miten ralliautot ovat muuttuneet vuosien saatossa: pienistä Mineistä on päädytty muskelimaisten B-ryhmäläisten kautta nykyralliautoihin. Opastuksen päätteeksi ratkotaan hauskaa kuvasuunnistukseen perustuvaa salapoliisitehtävää.

Rallimuseo 30 €/ryhmä (max. 25 hlö), kesto 60 min.

Riemua liikennepuistossa

Liikennekäyttäytymisen perusteita harjoitellaan Rahtarit-liikennepuistossa polkuautoillen. Mobilian polkuautot ovat 4–12-vuotiaille. Mukavimmin ajo sujuu pituudeltaan alle 140 cm olevilta lapsilta. Jokainen koululainen saa oman ajokortin kotiin vietäväksi.

Liikennepuisto 25 €/ryhmä (max. 25 hlö) + 2 €/koululainen, kesto 60 min.

Askartelupaja

Kädentaitoja pääsee harjoittamaan ohjatusti askartelupajoissamme. Askarteluvaihtoehtoina ovat pyykkipoika- tai paperirulla-auto. Pyykkipoika-auto väritetään oman maun mukaan ja sille tehdään pyörät napeista. Paperirulla-auto askarrellaan tyhjästä wc-paperirullasta ja värjätään oman mielen mukaiseksi. Ryhmälle valitaan toinen vaihtoehdoista.

Askartelupaja 30 €/ryhmä (max. 25 hlö) + 2 €/koululainen, kesto 30–60 min.

Luontopolku Keisarinharjuun tai liikuntahetki leikkipuistossa

Lähiympäristö kutsuu luontopolulle Keisarinharjun näköalatasanteelle. Matkalla ratkotaan luontoaiheisia kysymyksiä. Mobilian pihamaalla on mukava leikkipuisto, jonka keinuissa ja kiipeilytelineessä lapset viihtyvät. Myös uimarannan nurmikkoalue on käytössä liikuntatuokioita varten. Perinteisen luontopolun lisäksi luontopolku voidaan kulkea Action Track -sovelluksen johdattamana.

Luontopolku ilmainen, kesto 60 min.

Ostoshetki museomyymälässä

Museomyymälä on hyvä paikka matematiikan käytännönharjoituksille!

Eväät tai ravintolaan herkuttelemaan!

Ruokailu onnistuu joko omin retkieväin terassilla tai varaamalla ryhmäruokailun. Meillä opit, miten ravintolassa toimitaan!

Ruokailuvaihtoehdot

1. Hyvää kahvilan noutopöydästä 

  • Juustoinen lihamakaronilaatikko, porkkana-ananasraaste 6,50 €/hlö

  • Lihapyörykät (5 kpl), perunasose, vihersalaatti, kurkkusuikale 7,50 €/hlö

2. Näin toimitaan ravintolassa

Ryhmää varten katetaan pöydät Mobilian ravintolaan, jossa opitaan, mitä ravintolaetikettiin kuuluu. Sitten päästään harjoittelemaan ja herkuttelemaan: pöytään tarjoillaan possun lehtipihvi ja ranskalaiset kera salaatin 10 €/hlö.

 

Kaikkiin aterioihin kuuluu lisäksi leipä, levite, mehu/jäävesi sekä jäätelöpuikko.

Ruokailuiden minimiryhmäkoko 15 hlö.

 

Yhteydenotot

Elina Kytölä
puh. (03) 3140 4000
elina.kytola [at] mobilia.fi

Share