Kokoelmien säilytyspalvelut

Mobilian kokoelmien säilytystilat on rakennettu auto-ja tiealan historia-materiaalien pitkä-aikaiseen säilyttämiseen. Näin kokoelmat säilyvät tieto-ja kuntoarvoltaan korkealaatuisina. Mobilian kokoelmahotellin 8000m² tilat on rakennettu 2000-luvulla. Kokoelmahotelli koostuu kirjastosta, arkistosta, kuva-arkistosta, pienesinevarastoista sekä suuresinevarastoista. Kokoelmatilat on olosuhdeilmastoitu.

Mobilian säilytyspalvelut sisältävät tieliikenteen alan kokoelmien:

  • säilyttämisen Mobilian kokoelmahotellissa (tilan ominaisuudet: lämpötila 16-18 astetta, kosteus 30-50 rh %, murto- ja palohälytys)

  • vastaanottodokumentoinnin

  • vastaanottohuollon sekä vuosittaiset huoltotyöt ja tarvikkeet siten, että ajoneuvon kuntotaso säilyy vähintään vastaanottohetken tasossa koko sopimuskauden

  • kokoelmahallinnolliset tehtävät, mm. dokumentoinnin täydentäminen ja näyttelykäyttöön liittyvät tehtävät: sopimusmenettely, siirtovalmistelut, näyttelykäyttöön liittyvät konservointi- ja huoltotyöt

Kokoelmien kunto- ja tietoarvoa voidaan tarvittaessa myös nostaa sovitulle tasolle. Säilytyspalvelussa kokoelmien omistusoikeus säilyy asiakkaalla. Hallintaoikeuden rajat määritellään säilytyssopimuksessa. Säilytyspalvelussa olevat kokoelmat hallinnoidaan Mobiliassa erillisinä kokoelmahotellikokoelmina.

Mobilia hoitaa pitkäaikaisilla yhteistyösopimuksilla seuraavien organisaatioiden auto-ja tiealaan liittyviä kokoelmia:

Autoliitto ry
Autotuojat ry
Autokatsastusmiesten yhdistys ry.
Helsingin kaupunginmuseo
Infra/ Rakennusliitto
Liikenneturva
Liikennevirasto
Linja-autoliitto ry
Moottoriurheilumuseo
Neste Oil
Poliisimuseo
Postimuseo / Suomen Posti Oyj
Radio- ja TV-museo
Rautatiemuseosäätiö
Scan-Auto Oy/Ab
SF-Caravan ry
Sisäasianministeriön poliisiosasto
Sotamuseo
Suomen Autokoululiitto
Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry
Tampereen museot / Tampereen kaupunki
Teboil
Tiekonehistoriallinen Seura ry
VV-Auto Group Oy

Ajoneuvojen säilytyspalvelut

Tarjoamme ajoneuvojen säilytyspalveluja myös yksityisille tahoille. Säilytystilaa kokoelmahotellistamme voi tiedustella myös yksittäisille ajoneuvoille. Myös Mobilian Autoglym Galleriassa on tarjolla vuokrapaikkoja. Lue lisää täältä.

Share