Kokoelmat

Mobilian tieliikennehistorialliset kokoelmat muodostuvat Mobilia säätiön omistamasta kokoelmasta sekä Mobilian palvelusopimuksilla hoitamista esine-, arkisto-, kuva- ja kirjakokoelmista.

Kokoelmien tallentaminen on suunnitelmallista ja tapahtuu kokoelmapolitiikan puitteissa. Suurin osa kokoelmista on luetteloitu digitaaliseen kokoelmahallintajärjestelmään. Luetteloituihin ja digitoituihin kokoelmiin voi tutustua eKokoelmat-selaimen kautta. Kokoelmaselain avautuu linkistä uuteen ikkunaan, josta löytyvät selaimen käyttöohjeet.

Mobilian näyttelyissä on jatkuvasti esillä osa kokoelmista.

Kirjaston ja arkiston aukioloajat

Arkistot ja kirjasto ovat auki sopimuksen mukaan. Varaathan ajan kirjastoon tai arkistoaineistoihin tutustumiseen kokoelma-assistentti Eve Juhkamilta eve.juhkam [at] mobilia.fi, puh. 040 900 6657.

Kokoelmakierros

Kokoelmatiloihin järjestetään yleisöopastus keskiviikkoisin klo 13 (sis. näyttelyjen pääsymaksuun). Lisäksi opastuksia voi tilata ryhmille. Lisätietoja retkistä museon uumeniin.

Perustiedot kokoelmista

Esinekokoelmat

Tieliikennehistoriallisessa kokoelmassa on noin 6300 esinettä, joista ajoneuvoja on 355.

Arkisto

Mobilian arkistossa on noin 750 hyllymetriä auto- ja tiealan asiakirjoja, teknisiä käsikirjoja, esitteitä, Hämeen läänin vanha kantakortisto, lehtileikkeitä ym.

Kuva-arkisto

Kuva-arkistossa on noin 37 000 kuvaa, joista eKokoelmien kautta on selailtavissa noin 27 000 kuvaa.

Kirjasto

Kirjaston nidemäärä on noin 6000.

Share