Museoiden ilta Kangasalla 2018

Museoiden iltana Kangasalan museot ja muut museotyyppiset toimijat pitävät ovet avoinna myöhään iltaan. Kaikkiin mukana oleviin kohteisiin on illan aikana ilmainen sisäänpääsy.

Museoiden iltana Mobiliassa pääsee tutustumaan kaikkiin näyttelyihin: avoinna ovat Rallimuseo, Linjakasta menoa-näyttely sekä Mobilian klassikot. Illan aikana järjestetään useita yleisöopastuksia!

klo 17 perheopastus Linjakasta menoa -näyttelyyn

klo 18 perheopastus Linjakasta menoa -näyttelyyn

klo 19 yleisöopastus Rallimuseoon

klo 20 yleisöopastus Linjakasta menoa -näyttelyyn

klo 21 yleisöopastus Rallimuseoon

 

Kahvilassa voi nauttia museokäynnin ohella herkullisia
makeita tai suolaisia herkkuja sekä tutustua museomyymälään ja sen erikoistarjouksiin!

 

 

Museoiden illan ohjelma muissa kohteissa Kangasalla:

Kangasalan kotiseutumuseossa illan teema on ”Kolmen kerroksen väkeä maaseutuyhteisössä”. Esitelmät ”Torppareita ja talollisia” ja ”Herrasväkeä” kuullaan klo 18 alkaen vuorotellen ja toistuen puolen tunnin välein. Kangasalan Sanomat 100-vuotta -näyttelyn esittely alkaa klo 17 ja 21.

Kangasalan Lepokodilla on opastettuja kierroksia koko illan ajan. Salaseuran teatteri hauskuuttaa klo 18, 19, 20 ja 21. Olavi Niemi esittää Lepokodin historiaan liittyvää musiikkia klo 18:30 ja 19:30. Jussi Lehtonen juontaa konsertit.

Karjalaisen Kulttuurikeskus Äijälän päärakennuksessa voi tutustua karjalaiseen kirjallisuuteen ja aittarakennuksessa vanhoihin esineisiin. Yläkerran näyttelytilat ja paviljonki ovat avoinna. Tuoreita karjalanpiirakoita voi ostaa myös kotiin vietäväksi.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on esillä Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä -näyttely sekä Kimmo Pyykön Pitkän matkan ateljee. Kangasala-salissa esitetään Yleisradion sarjasta Mesenaatit Urpo Lahtista esittelevä osa tasatunnein. Opastukset Pitkän matkan ateljee -näyttelyyn lähtevät klo 17, 19 ja 21 ja Picassosta Pyykköön -näyttelyyn tasatunnein.

Kuhmalahden kotiseutumuseossa on teemanäyttelynä museon omat kokoelmat. Matti Rauhalahti musisoi ja laulattaa illan aikana.

Rajalan kämppä Sahalahdella avaa ovensa Museoiden illan ajaksi.

Lastentalo Tähtiranta on ensimmäistä kertaa mukana Museoiden illassa. Tähtirannan talossa pääsee kurkistamaan vanhaan aikaan, tutustumaan paikan historiaan ja kuulemaan tarinoita Tähtirannan perheen, Kaarlen, Idan, Sylvin ja Irman elämän vaiheista. Pihalla asustelevat monet eläimet ja perheen pienimmille riittää puuhaa perinteisissä leikkipaikoissa.

Varsamäen hevosajoneuvomuseossa on illan aikana paikalla Kaarina Maununtytär.

Vehoniemen Automuseolla soittaa Play it again Mom -orkesteri klo 18 ja 20. Ohjelmistossa on vanhoja iskelmiä, ikivihreitä ja tangoa. Kokoonpanoon kuuluu kangasalalainen laulaja Maria Lännenpää, joka on menestynyt Laila&Olavi -laulukilpailussa vuonna 2017 sijoittuen toiseksi. Harmonikkaa soittaa Kaisa Aalto-Wallin, viulua Annamaija Koskinen sekä selloa Karita Almén. Tarjolla on myös museo-opastuksia ja mahdollisuus osallistua joukkorahoituskampanjaan.

 

Monessa kohteessa on kahvila avoinna ja herkkuja saatavilla koko illan ajan.

Museoiden ilta Kangasalla torstaina 16.8.2018 klo 17–22. Kymmenen kohdetta, vapaa pääsy.

 

Ajankohta: 
Torstai, elokuu 16, 2018

Tulevat tapahtumat

La24.08.
Varaosa ja rompetori -markkinat 2019
La24.08.
Mercedes-Benz Klubin 40-vuotisjuhla
La28.09.
Citroën XM ja Xantia kokoontuminen
La16.11.
Ajoneuvohistoriaa säilyttävien menetelmien työpaja lähipäivä 1
La30.11.
Ajoneuvohistoriaa säilyttävien menetelmien työpaja lähipäivä 2
Share