Koululaisille

Luokkaretkelle Mobiliaan!

Auto- ja tieliikennealan valtakunnallinen erikoismuseo Mobilia kutsuu alakoululaiset kevätretkelle Kangasalle! Mobiliassa on paljon nähtävää ja luokkaretken voi koota alla olevista toiminnallisista osuuksista mieleiseksi omalle luokalle. Parhaiten luokkaretkiohjelmamme sopii alakoulun alimmille luokka-asteille sekä eskareille.

Suomi turvassa 100 vuotta

Suomen juhlavuoden kunniaksi Mobiliassa tutustutaan suomalaisten turvallisuutta ylläpitäneisiin ajo-neuvoihin. Lasten riemuksi nähtävillä on paljon ambulansseja sekä poliisi- ja paloautoja. Opastuksella kuullaan, mihin poliisit autoja tarvitsevat, miten ambulanssit ovat muuttuneet ajan myötä ja mihin tullia tarvitaan. Hälytysajoneuvojen lisäksi esillä jonkin verran sotilasajoneuvoja. Opastuksen päätteeksi ratkotaan hauskaa kuvasuunnistukseen perustuvaa salapoliisitehtävää.

Rallimuseo

Rallimuseossa nähdään miten ralliautot ovat muuttuneet vuosien saatossa: pienistä Mineistä on päädytty muskelimaisten B-ryhmäläisten kautta nykyralliautoihin. Vauhdin makuun pääsee itsekin kokeilemalla rallisimulaattoria. Opastuksen päätteeksi ratkotaan hauskaa kuvasuunnistukseen perustuvaa salapoliisitehtävää.

Riemua liikennepuistossa

Liikennekäyttäytymisen perusteita harjoitellaan Rahtarit-liikennepuistossa polkuautoillen. Mobilian polkuautot ovat 4–12-vuotiaille. Mukavimmin ajo sujuu pituudeltaan alle 140 cm olevilta lapsilta. Jokainen koululainen saa oman ajokortin kotiin vietäväksi.

Pyykkipoika-auton askartelu

Kädentaitoja pääsee harjoittamaan ohjatusti pyykkipoika-auton parissa. Auto väritetään oman maun mukaan ja sille tehdään pyörät napeista.

Luontopolku Keisarinharjuun tai liikuntahetki leikkipuistossa

Lähiympäristö kutsuu luontopolulle Keisarinharjun näköalatasanteelle. Matkalla ratkotaan luontoaiheisia kysymyksiä. Mobilian pihamaalla on mukava leikkipuisto, jonka keinuissa ja kiipeilytelineessä lapset viihtyvät. Myös uimarannan nurmikkoalue on käytössä liikuntatuokioita varten.

Eväät tai ravintolaan herkuttelemaan!

Ruokailu onnistuu joko omin retkieväin terassilla tai varaamalla ryhmäruokailun. Meillä opit, miten ravintolassa toimitaan!

Ostoshetki museomyymälässä

Museomyymälä on hyvä paikka matematiikan käytännönharjoituksille!

Kuohuun polskimaan

Mobilia retkeen voidaan yhdistää myös uintihetki Kangasalan uimahalli Kuohussa. Kuohu Tarjoaa hienot puitteet monenmoisiin vesileikkeihin. Lasten suosikki on Kuohun mahtava vesiliukumäki. Kuohuun tarvitaan valvoja sekä tyttöjen että poikien mukaan. Saatavilla myös uima- tai vesipelastusopetusta hintaan 66 €/tunti

Esimerkkiaikataulu

klo 9 Opastettu kierros Mobiliassa

klo 10 Mobilian liikennepuisto

klo 11 Ruokailu Mobiliassa ja ostokset

klo 12 Siirtyminen Kuohuun

klo 12.15 Uintia Kuohussa

klo 14 Kotimatka alkaa

Retken hinnat

Suomi turvassa 100 vuotta -näyttely 30 €/ryhmä (max. 25 hlö)

Rallimuseo 30 €/ryhmä (max. 25 hlö)

Liikennepuisto 25 €/ryhmä (max. 25 hlö) + 2 €/koululainen

Pyykkipoika-auton askartelu 30 €/ryhmä (max. 25 hlö) + 2 €/koululainen

Luontopolku ilmainen

Uinti Kuohussa 3,10 €/koululainen

Uima- tai vesipelastusopetus 66 €/tunti

Ruokailuvaihtoehdot

1. Hyvää kahvilan noutopöydästä 

  • Juustoinen lihamakaronilaatikko, porkkana-ananasraaste 6,50 €/hlö

  • Lihapyörykät (5 kpl), perunasose, vihersalaatti, kurkkusuikale 7,50 €/hlö

2. Näin toimitaan ravintolassa

Ryhmää varten katetaan pöydät Mobilian ravintolaan, jossa opitaan, mitä ravintolaetikettiin kuuluu. Sitten päästään harjoittelemaan ja herkuttelemaan: pöytään tarjoillaan lehtipihvi ja ranskalaiset kera salaatin 10 €/hlö. Kaikkiin aterioihin kuuluu lisäksi leipä, levite, mehu/jäävesi sekä jäätelöpuikko.

Ruokailuiden minimiryhmäkoko 15 hlö.

Lataa tästä tulostettava luokkaretkiesite 2017!

Yhteydenotot

Elina Kytölä
puh. (03) 3140 4000
elina.kytola [at] mobilia.fi

Share