Rallimuseo

Rallikansan ikioma museo avautui yleisölle 17.6.2016

Suomalaiset ovat tunnetusti rallikansaa: meillä on enemmän rallin maailmanmestareita kuin missään muualla maailmassa ja runsaasti perinteikkäitä ja arvostettuja kilpailuja. Nyt suomalainen rallikansa sai oman museonsa auto- ja tieliikennemuseo Mobilian yhteyteen Kangasalle. Jo olemassa oleva Rally Hall of Fame siirtyi Rallimuseon osaksi.

Näyttelyssä rallin historiaa ja vauhdin hurmaa

Rallimuseo pitää sisällään laajan katsauksen ralliautoilun historiaan. Näyttelyssä on myös vuosittain vaihtuvia osioita, joissa käsitellään ajankohtaisia teemoja. Vuoden 2016 timantti eli tärkein ajankohtainen aihe tulee olemaan legendaarinen suomalaiskuski Henri Toivonen, joka menehtyi 30 vuotta sitten kisaonnettomuudessa. Toivosen syntymästä tulee vuonna 2016 kuluneeksi 60 vuotta. Vuoden 2017 timantti julkaistaan toukokuussa.

Rallimuseossa kerrotaan myös ääriolosuhteissa ajettavista ralleista kuten aavikkoralleista, ja Suomessakin järjestettävistä talviralleista. Näytämme myös, miten ralliautojen kisahuolto ennen vanhaan järjestettiin.

Kansainvälinen Rally Hall of Fame saa arvoisensa puitteet Rallimuseosta. Hall of Fameen nimetään vuosittain uransa päättäneitä mestarikuskeja ja muita rallin vaikuttajia.

Lapset ja lapsenmieliset viihtyvät varmasti Rallimuseossa, missä voi katsella autourheiluaiheisia lasten elokuvia, ajaa rallipelejä tai kokeilla vauhdin hurmaa uudenlaisella Tampereen yliopiston kanssa yhteistyössä toteutettavalla rallisimulaattorilla.

Rallimuseon suojelijana Simo Lampinen

Rallin nelinkertainen Suomen mestari Simo Lampinen toivottaa kaikki rallin ystävät tervetulleiksi Rallimuseoon. Simo Lampinen on tehnyt pitkän uran ralliautoilun parissa niin kuskina kuin järjestötehtävissä. Rallimuseon suojelijana Lampinen edustaa Rallimuseota meillä ja maailmalla.

Ajankohtaisimmat tiedot Rallimuseosta saat seuraamalla Rallimuseon Facebook-sivua

Share